Huisregelement manege de Barlo conform veiligheidscertificaat
Copyright 2014 by Niek Hietbrink
All Rights reserved
E-Mail: info@debarlo.nl
• Nieuws • Het bedrijf • Wie zijn wij? • Onze paarden • Paardrijden • Pensionstalling • Ruiterkampen • Kampeerboerderij • Verkoop paarden & ponies • Wedstrijden • Huisregelement • Veiligheidsregels • Ideeënbus • Prijslijst • Foto-album • Contact
Huisregelement
De Barlo
Manege & Kampeerboerderij
 

sportief genieten in een rustieke omgeving
De Barlo
Fam. Hietbrink
Enterweg 2a
7475 TK MARKELO
Tel: 0547-276283
E-mail: info@debarlo.nl
Website: www.debarlo.nl
VOOR RUITERS, PUBLIEK EN EIGENAREN VAN PAARDEN/PONY’S

Ten behoeve van veiligheid én paardrijdplezier voor ons allen kent onze manége een aantal huisregels. Wij rekenen op uw medewerking.

( Bent u niet bekend op het bedrijf, zou u dan zo vriendelijk willen zijn om eerst contact op te nemen met een van onze personeelsleden en te informeren naar onze huisregels en veiligheidstips)

VOOR IEDEREEN GELDT:

Toeschouwers dienen zich rustig te gedragen en mogen zich niet met de gang van zaken tijden de les bemoeien.
Niet rennen of schreeuwen in de stallen of op het erf.
In de stallen mag absoluut niet worden gerookt i.v.m. brandveiligheid.

Aanwijzingen van het personeel en instructeurs dienen door iedereen te worden opgevolgd.
De stalgangen dienen altijd netjes te zijn gereedschap moeten altijd direct worden opgeruimd, dus geen afval in de stallen achterlaten.

Iedereen draagt zorg voor zijn of haar eigen spullen.
Het harnachement dient direct te worden opgeruimd, bitten schoonspoelen en beugels opsteken. Ziet u materiaal dat niet in orde lijkt graag even melden.

Mochten er zaken binnen ons bedrijf niet aan gestelde eisen voldoen of heeft u misschien een goed idee of misschien wel een klacht dan kunt u deze naar ons toemailen via de klachten/Ideeënbus in het linker menu op de homepage. Deze zullen snel en anoniem worden afgehandeldt.

VOOR IEDERE RUITER GELDT:

Tijdens het rijden dienen de rijbaanregels in acht te worden genomen.
Alcoholgebruik tijdens of na het rijden is niet toegestaan.
Klanten mogen alleen paarden en pony’s poetsen, op & afzadelen, verplaatsen mits dit onder toezicht en toestemming van het personeel gebeurd.
VOOR BEGINNENDE RUITERS C.Q. NIEUWE KLANTEN GELDT BOVENDIEN:
Bij het ontbreken van een geldig Ruiterpaspoort wordt de rijkunst van nieuwe klanten in de praktijk beoordeeld door de instructeur, deze deelt de ruiters naar hun niveau in een groep.
Absolute beginners volgen minimaal 2 speciale beginnerlessen.

VOOR IEDERE RUITER GELDT:

Zadels dienen te zijn uitgerust met goedfunctionerende veiligheidshaken voor de stijgbeugelriemen.

Het harnachement dient goed verzorgt te zijn en eenmaal in de maand te worden gecontroleerd op slijtage en gebreken
RIJBAANREGELS  VOOR RUITERS

Net als in het verkeer gelden e rook regels in de rijbaan. Ruiters dienen zich aan de onderstaande rijbaanregels te houden. Begrijpt u één of meer regels niet? Uw instructeur of overige personeelsleden geven u graag toelichting.

Bij het rijden dienen alle ruiters goed passende veiligheidshoofddeksel met gesloten kinband te dragen.

Bij het rijden dient het schoeisel ruim in de stijgbeugel te zitten.

Bij het rijden dienen alle ruiters rijlaarzen te dragen óf stevige schoenen met een gladde doorlopende zool en hak, gecombineerd met chaps.

Bij het rijden dienen grote, uitstekende sieraden en te losse kleding te zijn af- c.q. uitgedaan.

Het voornemen om in of uit de rijbaan te gaan, moet luid worden aangekondigd en hiervoor moet toestemming zijn gevraagd.

Op en afstijgen op de AC-lijn.

De combinatie welke op de linkerhand rijdt, heeft bij het elkaar passeren de hoefslag (dus rechts houden).

Degene die een snellere gang heeft en of zijgangen rijdt, heeft altijd voorrang.

Niet snijden en elkaar de ruimte geven bij het passeren.

Het springen over een hindernis moet altijd worden aangekondigd als er ook andere ruiters in de rijbaan rijden.

Tijdens het rijden moeten mobiele telefoons uitstaan.Rijden gaat voor longeren en wanneer je paarden wil loslaten eerst toestemming vragen bij de instructeur.
REGELS BIJ HET BUITENRIJDEN

In de vrije natuur paardrijden is natuurlijk geweldig. Maar hou je daarbij wel aan de onderstaande regels. Zo blijft paardrijden veilig voor jezelf, maar ook voor anderen en je paard of pony.

Alle ruiters van een groep die naar buiten gaat (openbare weg of natuurgebied) moeten minimaal in staat zijn zelfstandig te galopperen. Zij moeten worden begeleid door een instructeur, of anders in ieder geval door een ruiter die gekwalificeerd is om leiding te ge even en die op de hoogte van de verkeersregels is.

De leider van de groep moet deelnemende ruiters voor vertrek uitleg geven over de commando’s die onderweg worden gegeven, en ook over de algemene gedragsregels bij een eventuele val van een ruiter of het op hol slaan en dergelijke.

De leider van de groep beschikt over een mobiele telefoon met alarmnummer, de nummers van de manége, en dat van de dierenarts. Schakel de mobiele telefoon uit tijdens de rit i.v.m. mogelijke schrikreacties van de paarden.

De leider van de groep heeft een reserve beugelriem en een scherp mes met afgeschermd lemmet bij zich.

Een groep die naar buiten gaat mag in totaal niet groter zijn dan 10 ruiters.

Een begeleidende fietser mag niet vlak achter of naast het paard fietsen.

Ruiters die niet op de manége rijden en die op een manégepaard individueel naar buiten gaan, moeten in het bezit zijn van een geldig ruiterbewijs en ze worden vooraf beoordeeld door een instructeur, daarna beslissen we of de ruiter wel of niet zelfstandig op pad kan.

De instructeur moet alle ruiters van zijn bedrijf, die willen buiten rijden, inlichten over de eisen die aan het examen van het Ruiterbewijs verbonden zijn en de ruiters op verzoek opleiden voor het examen.

De huisregels en rijbaanregels gelden voor zover van toepassing, ook bij het maken van buitenritten.

Bij het rijden in het donker of schemer dient de ruiter wettelijk verplichte verlichting te voeren conform artikel 36 ’Regelement Verkeersregels en Verkeerstekens van de RVV 1990. De ruiter moet rood licht naar achteren stralen en wit of geel licht naar voren te voeren.

Het dragen van reflecterend materiaal aan paard en of ruiter is sterk aan te raden.

Bij buitenritten met minder ervaren ruiters en/of kinderen is de aanwezigheid van een ervaren ruiter gewenst. Dit ter ondersteuning van de instructeur/ begeleider.